Пети национален конкурс „Моят празник” организират в Стара Загора

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)обявяват Пети национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2020/2021 г. на Министерство на образованието и науката.

Идеята е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България, както и да се стимулира творческата енергия на българските деца за създаване на художествени произведения в областта на изобразителното изкуство.

В миналогодишното четвърто издание участваха над 520 рисунки от цяла България.

В конкурса могат да вземат участие деца от училища, школи и извънучилищни звена. Той се провежда в две възрастови групи 7-10 години и 11 – 15 години и е индивидуален. Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група.

Жанров обхват: живопис, графика, а материалите и техниката – по избор. Формат на творбите: 35/50см. /без паспарту/

Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора – точен адрес, телефон и e-mail за връзка, възраст, ръководител, училище, школа, извънучилищно звено – точен адрес, телефон и e-mail за връзка. Творбите трябва да са придружени с опис.

Те се изпращат на адрес: За конкурса: “Моят празник“

ЦПЛР – СТАРА ЗАГОРА

ул. “Захарий Княжески” 71, ет. 3,

6000 гр. Стара Загора

За информация: тел.042 629062,638698

Краен срок за изпращане и предаване на творбите – 4 ноември 2020 г.