Нови ученически униформи в ПГ по РХ в гр.Павел баня

С нови ученически униформи Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в гр.Павел баня откри учебната 2020/2021 г.

“Униформата е символ за принадлежността към училище. Учениците с униформа стават по- отговорни и приобщени, с чувство за единност и уважение към Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и нейния колектив от учители, ученици и служители”, коментира директорът Даниела Андонова.

Провокирани от това, членовете на Педагогическия съвет на училището единодушно са взели решение за въвеждане на ученическите униформи.

На 15 септември 2020г. тържественото откриване на учебната година се проведе с учениците от 8 клас. Те бяха първите, които облякоха новите ученически униформи в класическата комбинация от синьо и бяло:

риза в светлосин и бял цвят, тъмносиня вратовръзка с логото на училището. Към униформата е предвиден и елек в тъмносин цвят.

“Ученическите униформи ще бъдат обличани за тържественото откриване и закриване на учебната година, официални празници, участие в представителни инициативи и други мероприятия на училището”, казва още директорът.