Засадиха млади Хималайски кедърчета в старозагорския парк „Артилерийски“

По повод 140-тата годишнина от създаването на българската държавна статистика днес в Стара Загора беше засадена „Статистическа гора“. Служителите от отдел „Статистически изследвания – Стара Загора“ към ТСБ – Югоизток при Национален статистически институт (НСИ) засадиха 20 дръвчета от вида Хималайски кедър (Cedrus deodara) в северната част на парк „Артилерийски“. Инициативата е насочена към проблемите на околната среда.

„Идеята ни е да допринесем градът ни да стане още по-зелен. Нека бъдем полезни за нашия град, за чистия въздух и за една по-добра среда за живот на нашите деца“, сподели началникът на отдел „Статистически изследвания- Стара Загора Милена Караиванова. Тя подчерта, че мястото не е случайно, а е подбрано в съответствие с проектите за озеленяването на Стара Загора, а близостта му до административната сграда на НСИ ще допринесе за редовното обгрижване на новозасадените дръвчета от служители на Института. Караиванова изказа благодарност към Община Стара Загора за подкрепата в тази благородна инициатива.

В кампанията участие взе и секретарят на местната администрация Делян Иванов, който допълни, че Община Стара Загора ще продължи своето добро партньорство с НСИ и ще помогне в работата по предстоящото през 2021 година национално преброяване на населението.

Фиданки бяха засадени и от зам.-областния управител Красимир Червилов и общинския съветник Николай Диков.