По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за грабеж

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 4.10.2020 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – мъжко яке, слънчеви очила и слушалки за мобилен телефон, от владението на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 октомври 2020 г., обвиняемият се разхождал в гр. Стара Загора. Той имал финансови проблеми и търсил начин да си набави средства. Пострадалият свидетел, заедно със свой приятел, се прибирал към дома си. Обвиняемият ги видял, настигнал ги и ги спрял в близост до сградата на учебно заведение. След като заплашил пострадалия с нож, чрез сила той отнел вещите му – мъжко яке, очила и слушалки за мобилен телефон,  след което избягал.

Обвиняемият А.А е криминално проявен и срещу него се води още едно досъдебно производство по чл. 198,ал.1 от НК.

Взетата спрямо А.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.