Свито потребление

Сериозно е намаляло търсенето на плодове и зеленчуци на зеленчуковите пазари в Стара Загора, заради предлагането и промоциите на големите търговски вериги. Търговци се оплакват, че хората вече рядко пазаруват от сергиите им.

За повечето от търговците на плодове и зеленчуци не може да се каже, че са в най-печелившия период въпреки изобилието на плодове и зеленчуци. Не липсват и атрактивни цени, но потребителската кошница е свита. Заради голямото предлагане хората предпочитат да купуват минимални количества, колкото за прясна консумация и за трапезата. Малцина са мераклиите, които отрано стягат зимнината. Времената са други и все по-малко домакини прибягват до приготвянето на консерви с продукти от пазара, отчитат производители и търговци.

Потреблението на пазара е намаляло и заради промоциите, които правят големите вериги магазини, но там стоката е предимно вносна. Въпреки всичко все още има хора, които предпочитат домашно приготвената зимнина. Най-предпочитани са доматите, зеленият боб и зелето.