Две години и два месеца затвор за мъж, откраднал пари от възрастно семейство

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия К. В. за виновен в това, че на 17.08.2020 г. в гр.Стара Загора отнел сумата от 615 лева от владението на собствениците им – семейство – 75-годишен мъж и 72-годишна жена, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив.

За извършеното от подсъдимия престъпление, съдът му наложи наказание от две години и два месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Наказателното производство срещу К. В. премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание беше намалено с една трета. Пред съдебния състав подсъдимият се призна за виновен по повдигнатото му обвинение.

По делото е установено, че на 17.08.2020 г. подсъдимият влязъл в двора на къщата на пострадалото семейство. Той им казал, че е жаден и помолил за една чаша студена вода. Възрастният мъж влязъл в дома си, за да му налее вода, като с него тръгнал и К. В. Докато чакал, подсъдимият успял да открадне парите, които били поставени в чанта в стаята, където се намирал. След като изпил водата, К.В. си тръгнал. Откраднатите пари той похарчил още същия ден.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.