Виртуален конкурс „Моят чуден свят- следвам живота“ обявяват в Стара Загора

Община Стара Загора съвместно с Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по зависимости, обявяват виртуален конкурс за създаване на фотография и видеоклип с творческа тема „Моят чуден свят- следвам живота“.

Целта на инициативата е да провокира интереса и творческата изява на юноши, като насърчава оригиналното творческо мислене за представяне на авторска интерпретация на творческата тема по интересен и достъпен начин със средствата на дигиталните технологии.

Конкурсът е разделен в две направления: „Фотография“ и „Видеоклип“.

В направлението „Фотография“ всеки участник може да изпрати до три авторски снимки. Файловете трябва да са във формат JPEG, големината на изображението трябва да е нe по-малка от 2000 до 3000 пиксела, с резолюция – не по-малко от 200 dpi. 3. Фотографиите трябва да имат заглавие и задължително да са придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака във формат Word. Допуска се обработка на снимката, но фотоколажи не са позволени. Фотографиите не трябва да съдържат реклама на съществуващи продукти/услуги, както и обидни изказвания, образи и послания. Снимките, участващи в конкурса, трябва да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност.

В направлението „Видеоклип“  всеки участник може да изпрати един авторски видеоклип, заснет с професионална или аматьорска видеотехника (видеокамера, дигитален фотоапарат, смартфон). Необходимо е видеоклиповете да бъдат с максимална продължителност 4 минути, да са заснети във формат 4:3 или 16:9 (хоризонтално заснето), с минималната резолюция 1280×720 пиксела и във файлов формат MP4 или MOV. Участниците могат да включват във видеоклиповете си достъпно за свободно ползване и незащитено с авторски права съдържание (допълнителен текст, графики, музика, видео). Видеоклиповете трябва да имат заглавие. Не е позволено видеоклиповете да съдържат реклама на съществуващи продукти/услуги, както и обидни изказвания, образи и послания.

В конкурса могат да вземат участие ученици от V до XII клас, разделени в две възрастови групи. В надпреварата се допускат само индивидуални разработки.

Участието трябва да се заяви до 10 ноември на като на e-mail: pic.starazagora@abv.bg се изпраща попълнен регистрационен формуляр (прилага се към правилата). Конкурсните творби (фотографии и видеоклипове) се изпращат на e-mail: pic.starazagora@abv.bg най-късно до 24.00 часа на 10 декември.

Експертно жури ще оценява оригиналността и творческия подход към темата, както и логично и убедително представяне на идеята и естетическо и визуално оформление на материалите.

Победителите ще бъдат обявени на 15 декември на официалния сайт на организатора: http://pic-starazagora.com и на страницата му във Фейсбук: https://www.facebook.com/pg/PICStaraZagora/posts/?ref=page_internal