141 са новозаразените за последното денонощие в област Стара Загора

От началото на пандемията до 00:00 часа на 6 ноември 2020 г., в област Стара Загора са установени с PCRтестове 2523 случая на заразени с COVID-19. 141 са новозаразените за последното денонощие. Сред тях са: петима преподаватели от четири училища, намиращи се в село Кънчево (община Казанлък), Мъглиж и Стара Загора, както и трима души от персонала в три детски градини в Стара Загора, Казанлък и Раднево.

РЗИ – Стара Загора издаде предписание за затваряне на Детска градина № 10 „Светлина“ в Стара Загора от 9 до 22 ноември, тъй като от 2 ноември до момента има петима души от персонала, които са заразени с COVID-19.

През последното денонощие няма установени нови случаи на заразени с коронавирус ученици.

Към 9:00 часа на 6 ноември в болничните заведения в област Стара Загора (УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, МБАЛ „Тракия“, Медицински комплекс „Берое“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболяванияв Стара Загора, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък, МБАЛ Чирпан и МБАЛ Гълъбово, са заети общо 146 терапевтични и 23 интензивни легла.

РЗИ – Стара Загора издаде предписание до 11 ноември медицинските и диагностично-консултативните центрове да разкрият триажни кабинети за диагностициране и лечение на хора, които не подлежат на хоспитализация.