Нови такси и цени на услуги

На предстоящото си заседание ОбС на Стара Загора ще определи нови такси и цени на услуги.
Предлага се промяна на таксата за издаване на протокол за степен на завършеност на строежите, като същата ще се определя в три групи в зависимост от площта на строежа, за който ще се извършва проверката. Въвеждат се и нови такси касаещи таксиметровия превоз.
Издаване на Разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници при заявена промяна на обстоятелствата ще струва 20.00 лв. 100 лв. ще е регистрация и издаване на Удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз. За вписване или отписване от списъка на превозните средства към удостоверението за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници за всяко конкретно превозни средство, таксата е 10 лв. Допълват се цените за ползване на залата „Културен център Стара Загора”, като се предвижда минимална цена от 150лв. с ДДС, която да заплащат културните и образователни институти на Община Стара Загора при провеждане на мероприятия. Наемната цена ще служи за обезпечаване на проявите с необходимия брой служители – разпоредители.
Предвиждат се и няколко нови цени за услуги, които ще се предоставят от звено „Гробищен парк”. С новите услуги се създават възможности за облекчаване на близките на починалите по поддържането на гробните места, създават се условия за подобряване цялостния вид на гробищните паркове.
Създаване, отваряне и оформяне на гробно място в Гробищен парк – 100.00 лв. за 1 гробно място
2.Поддържане на гроб – 30,00лв. с ДДС за 1 година
3.Допълване на гроб с пръст/еднократно/ – 30,00лв. с ДДС
4.Определяне на строителна линия за поставяне на паметна плоча – 20,00лв. с ДДС 5.Урнополагане ще струва от 50 до 100 лв
 С наредбата се определя и надценката, чрез която да се определят крайните цени при продажба на сувенири, рекламни материали, печатни произведения и други, които се предлагат от Туристическия информационен център/ТИЦ/ при Община Стара Загора.