Районен съд – Чирпан одобри споразумение за държане на тютюн, без акцизен бандерол

Наказание лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца с изпитателен срок от четири години, както и наказание глоба в размер на 1 300 лева, получи 50-годишния Н. Ж., след като Районен съд – Чирпан одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Чирпан и защитника му. Съдът възложи и възпитателната работа с условно осъдения на полицейски инспектор при РУ – Ст. Загора, отговарящ за квартала, в който живее той.

Пред съдебния състав мъжът се призна за виновен в това, че на 11.11.2020 г.  на АМ „Тракия“, област Стара Загора, при км.165 + 330  в посока гр.Бургас, в немаловажен случай, е държал в личния си лек автомобил акцизни стоки, без бандерол –  6 броя черни полиетиленови торби, съдържащи 59, 650 кг тютюн за пушене, неустановена марка, на стойност 13 123.00 лева.

Лекият автомобил, управляван от обвиняемия, бил спрян при проведена специализирана полицейска операция. По време на проверката в автомобила са намерени, а впоследствие и иззети, 6 найлонови торби, всяка съдържаща ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол.

В съдебно заседание Н. Ж. декларира пред съда, че разбира обвинението, признава се за виновен и разбира последиците от споразумението. Също така заяви, че е наясно, че същото има сила на влязла в сила присъда, както и че доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.