Емил Христов: Пазете се!

“Всеки от нас трябва да предприеме действия, с които да защити както здравето и живота, така и икономическото си качество на живот”. За това призова в свое обръщение заместник председателят на Народното събрание Емил Христов.
Христов съветва родителите на деца, които няма да могат да посещават детски градини и училища, да се обърнат към отдел „Социални помощи”, за да получават поне минимален доход, докато са с децата вкъщи.
85 милиона лева са отделени за тази мярка: „Семейства с деца до 14 години ще имат право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка в случай, че двамата или единият от работещите родители не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност да ползват платен отпуск.
Същото право ще имат и родители, които отглеждат сами децата си”.
Помощта за едно дете е 610 лв., а за две и повече – 915 лева.
Може би сумите не са големи, но пък биха дошли точно навреме.-споделя старозагорския депутат
Малкият и средният бизнес вероятно знаят на каква помощ могат да разчитат от държавата, но всички виждаме, че ежедневно се търсят начини за по-голяма защита, така че нека следят всички възможности, за да защитят и работата си, и работните места, които осигуряват.
Падна ни се да живеем в проклятието на интересното време, но пък знам, че цялото време на съществуването ни, ни е направило креативни, жилави и умни.
Убеден съм, че точно в Стара Загора солидарността не е абстрактно понятие.
Всички вече виждаме пред какво предизвикателство са изправени старозагорските медици, особено тези в УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович”.
Нека усетят, че мислим за тях и се опитваме да им дадем глътка въздух, няколко часа със семействата им, малко сън – така, както те се опитват да се грижат за всички нас.
Ще се радвам, ако споделяте с мен специфичните проблеми, които възникват в региона при тази тежка ситуация.
Няма как да обещая, че ще ги реша до един, но обещавам, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да намеря решение заедно с колегите ми и местната власт!
Успешно ще преминем само заедно. Пазете се! Пазете другите!, казва в обръщение до старозагорци Емил Христов зам. председател на НС