Апел за обединение

Апел с призив за обединение на всички български политици от ляво, дясно и център в тежката ситуация с коронавирусната пандемия са изпратили от казанлъшкия Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков”.

Апелът е адресиран до председателя на Народното събрание, министър-председателя на Република България, президента и до политическите партии ГЕРБ, БСП, ДПС и „Воля” и де факто е първият призив за целокупно обединение в името на българския народ по време на втората вълна на COVID-19, отправен от представители на опозиционна структура, тъй като Дискусионният клуб за леви идеи „Георги Кирков” е част от общинската организация на БСП – Казанлък.

„Спасението на България и българския народ минава през обединение и единодействие в името на страната ни и защита на българските интереси. А това зависи от всяка една политическа партия – на власт или в опозиция. Търсенето на политически дивиденти в момент като този е равносилно на подписването на животозастрашаваща присъда на българските граждани… Не разделяйте и не противопоставяйте народа!”, апелират казанлъшките социалисти от Дискусионния клуб.