Дежурна детска градина в Казанлък

За времето от 1-ви до 21-ви декември 2020 г. в Казанлък ще работи дежурна детска градина с яслена група. От Община Казанлък поясниха, че това се прави, за да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с COVID инфекцията. Със заповед на кмета Галина Стоянова за дежурна детска градина е определена “Мечо Пух”, която се намира в непосредствена близост до МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”.

В дежурното детско заведение се приемат деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи и други специалисти, които работят на първа линия в борбата със заразата.
Броят на групите, които ще бъдат разкрити, зависи от броя на желаещите да се възползват от предлаганата услуга и от възрастта на децата. Градината разполага с четири отделни входа, което ще даде възможност децата от различните възрастови групи да не се смесват.

Нуждаещите се родители, които отговарят на условията и искат децата им да посещават детската градина трябва да подадат заявление по образец на място в дежурната градина и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не е било в контакт със заразно болни. Освен това, родителите трябва да представят и служебна бележка или декларация, че поне един от тях работи в болнично или друго заведение на територията на града, удостоверяваща неговата ангажираност на първа линия в борбата с COVID – 19.