Успешен сезон за чирпанския футбол

През 2020 година ФК „ Чирпан” придоби ново лице. С новия управителен съвет и главния спонсор в лицето на Община Чирпан, подпомагани от „ Бъдещност” АД и „Мидалидаре Естейт ”, за по- малко от дванадесет месеца Клубът се промени в положителна посока. В момента в детско – юношеската школа `(ДЮШ) тренират около 80 деца и юноши, от 4-5 годишни до 19 годишни.
Това беше основната цел на Клуба през тази 2020 година – да се напълни детско- юношеската школа и да има повече формации, състезаващи се под егидата на Българския футболен съюз.
Мъжкият отбор на ФК ” Чирпан” възкръсна буквално. От предпоследен през изминалия сезон (2019-2020) в момента ФК „ Чирпан” заема 4-то място във временното класиране / на полусезона /, на една точка от третия в класирането. Водещите отбори на А- Старозагорска областна зонална група ще гостуват в Чирпан през пролетта. Убедени сме, че мъжкият отбор на ФК „ Чирпан” ще завърши сезона на едно от призовите места в групата. Съставът на мъжкия отбор е изяло чирпански. За първи път от 20 години насам момчетата в отбора и треньорът им Йордан Апастолов са чирпанлии, възпитаници на чирпанската школа.
От обявени за „безнадеждни и отхвърлени от футбола” , нашите футболисти претърпяха метаморфоза и доказаха , че не само парите са важни, но и правилното управление и подходът. За кмета на град Чирпан Ивайло Крачолов проектът – ФК „ Чирпан”, в това число включваме и обновяването на градския стадион със съоръжения и инфраструктура, е един от най- добре изпълнените му през първата година на управление .
Вторият по масовост спорт в град Чирпан е волейболът. През 2021 година Община Чирпан , в качеството си на главен спонсор, предвижда реорганизация в управлението и стратегиите на Волейболен клуб „ Яворов” , за да се върне чирпанската волейболна слава. Нещо повече – кметът е намерил още един генерален спонсор и за този клуб.
През следващите две години ще бъде възстановен още един спорт, прославил през годините Чирпан – класическата борба.
Сигурни сме, че с обща цел, единство и добро управление ще се възродят не само спортните успехи на чирпанлии в традиционните за града видове спорт , но и ще се утвърдят нови – познатите ни вече баскетбол, колоездене, а защо не и художествена гимнастика. Няма недостижими върхове, когато спортният дух е силен.