БСП скърби за председателя си Даниела Драгийска в Чирпан

Областният съвет на БСП-Стара Загора изказа съболезнования на близките на адвокат Даниела Драгийска по повод кончината й след кратко боледуване. Даниела беше член няколко мандата на областната структура. „Активен, честен, толерантен, справедлив, енергичен, инициативен другар. Загубихме един човек, отдаден на принципи и каузи за по-добро и справедливо  общество.”, написа председателят Румяна Динева.

Даниела Драгийска  оставя трайни следи в местния парламент на Чирпан с ревностното отстояване на гражданската позиция, мотивирани решения,  реалистични анализи и  равносметки като зам.-председател  в настоящия мандат, като председател  в мандата 2015-2019г., като ръководител на групата на БСП  в периода 2011-2015г. и като общински съветник два мандата преди това.

„Ще я помним дълго с лекотата и професионализма, с които предлагаше инициативи и стратегии. Като председател на жените-социалистки от 2005 г. в БСП-Чирпан и член на Областния съвет на ОЖС винаги е следвала принципите на толерантност, равнопоставеност и практичност. И на последното заседание  тя бе заредена с  перспективи.”, написаха във фейсбук от Областния съвет.

За нея беше важен принципът на дискусията, където се ражда най-добрата политика, с която се гордееха в основната й партийна организация „Дискусионен клуб 92″, който председателства дълги години.  Даниела беше член на БСП от 2002г., дългогодишен представител  на Изпълнителното бюро и на Общинския партиен съвет. На 11 юли 2020 година  социалистите от община Чирпан я избраха за председател. Тогава тя каза: „За нас е важно да сме единни, така да се обединим, че  да получим подкрепата на мнозинството в община Чирпан за следващите избори. Нашата основна задача е да привлечем нови привърженици и млади симпатизанти, да стабилизираме 24-те основни партийни организации и да продължим да сме активни в местната политика”. Беше изключителен борбен и принципен човек,  имаше много идеи, които не успя да реализира, с мъка днес си спомнят чирпанските социалисти.

„Загубихме слънчев и добър човек, професионалист, председател на ОбС на БСП в Чирпан, общински съветник. Ще я помним като принципна, борбена и всеотдайна за хората и социалистическата идея.” – съболезнования изказаха и от Общински съвет на БСП-Стара Загора и общинските съветници от „БСП за България”.

Отворени е съболезнователна книга в Областния съвет на БСП-Стара Загора, съболезнования могат да се пишат и в клуба на БСП-Чирпан. Погребението е в  12 часа на 3.12.2020 на Чирпанските гробища.