Създават автоматизирана картотека на новия гробищен парк

През тази година беше въведен в експлоатация новият гробищен парк на Стара Загора, намиращ се в землището на село Ракитница. Първият етап от изпълнението на проекта, който получи разрешение за използване, е обект с около 1000 гробни места. От началото на месец август започна дейността по изпълнение на заявени погребения, като до момента там са погребани 265 души.

Новият гробищен парк вече се обслужва от междуселищния транспорт, извършван от общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“, по линия № 204. Изградена е спирка, която да осигурява условия на гражданите. Обезпечено е сметоизвозването от гробищен парк „Стара Загора“ в графика на село Ракитница.

С цел оптимизиране на дейността и качеството на предоставяните услуги в момента се създава и поддържа автоматизирана картотека на гробните места на новия гробищен парк.

Припомняме, че цялостният проект на новият гробищен парк включва 17 000 гробни места и обхваща над 144 дка. Към всеки от обектите ще има изградени паркоместа и необходимата инфраструктура. Общо 14 са етапите, през които ще се въвежда в експлоатация новият гробищен парк.