Две години затвор за 21-годишен мъж, противозаконно отнел лек автомобил

Ефективно наказание от две години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначалeн „строг“ режим, получи 21-годишния М. Н., след като Районен съд – Казанлък одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Казанлък и защитника му.

Мъжът се призна за виновен в това, че за времето от 19,30 часа на 14.06.2020 г. до 10,00 часа на 17.06.2020 г. в гр. Казанлък, от паркинг на междублоково пространство, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, от владението на собственика му, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда и  било изоставено без надзор в гр. Мъглиж, деянието е извършено повторно, а отнемането е извършено чрез използване на специален начин – окъсяване и свързване на проводници за стартиране на двигателя без контактен ключ.

По делото е установено, че автомобилът бил паркиран пред блок в гр.Казанлък, незаключен, поради повреда на шофьорската врата. Установявайки този факт, обвиняемият решил да отнеме колата. Влязъл в купето през шофьорската врата и стартирал двигателя чрез свързване на кабели, след което привел автомобила в движение. Стигайки в гр.Мъглиж, колата се повредила и М. Н. я изоставил на една от улиците на града.

Обвиняемият е многократно осъждан за кражби и противозаконно отнемане на моторно превозно средство.

Пред съда той декларира, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.