Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение за държане на наркотични вещества, с цел разпространение

По силата на одобрено от Окръжен съд – Стара Загора споразумение, 38-годишният Т. С. ще търпи наказание от пет години лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим. Обвиняемият е осъден да заплати и глоба в размер на 20 000 лева, която е обезпеча от съда с наложен запор върху иззети при разследването банкноти, на обща стойност от 16 200 лева.

Пред съда обвиняемият се призна за виновен в това, че на 13.08.2020 г. в град Стара Загора, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение, а именно 510.55 грама метамфетамин на стойност 12 763.75 лева и 104.94 грама коноп (марихуана, канабис) на стойност 629.64 лева, всички наркотични вещества на обща стойност 13 393.39 лева, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Мъжът е задържан в хода на проведена специализирана полицейска операция в кв.„Зора“.

Пред Окръжен съд – Стара Загора обвиняемият декларира, че разбира обвинението, предявено срещу него, запознат е със споразумението и последиците от същото, а именно, че има силата на присъда, както и че доброволно е подписал споразумението.