За четвърта поредна година „Златни сватби“ в Казанлък

За четвърта поредна година Община Казанлък организира, макар и по по-нетрадиционен начин инициативата си „Златни сватби“, по идея на кмета Галина Стоянова.

И тази година поканите за „златните сватби“ се връчват лично на всяко семейство от служителите на Общината. Поради невъзможността да бъдат събрани заедно, както в изминалите четири години, Златните двойки на Казанлък получиха подаръци, чашите и шампанското по домовете си. В Поздравителния адрес към съпругите и съпрузите, устояли на предизвикателствата на времето заедно, Кметът Галина Стоянова посочва: „Времената, в които живеем в момента, ни поставят пред изпитанието да запазим човешкото общество и цивилизация. Изолацията, доброволно приета от нас, която може да спаси много човешки животи, за съжаление взема и частичка от душата ни. Точно в този момент, ние имаме най-голяма нужда от Вас! Мъдростта, която като благородна патина е обвила Златното ви съжителство, може да спаси тези частици от нашите души. Вярата, че щом Вие сте успели да преборите житейските предизвикателства, ще успеем и ние, ни дава най-ценното в момента, а именно – надежда! Надежда, че и това ще мине и ще дочакаме по-добрите времена. А как става това 50 години да успееш да останеш с един човек ни разкриват две от 106-те семейства в Казанлък.

През 2020 година празнуват своите златни сватби двойките сключили брак през 1970 година. Те получават по решение на кмета Поздравителен адрес, заедно със специална статуетка „Златна сватба“ и подаръци за спомен. Тази година двойките са 106, като през 1970 година сключилите брак в Казанлък са 508 двойки.