Милена Желязкова е „Директор на 2020 г.“ на Синдиката на българските учители

Приз „Директор на 2020 г.” за постигнати високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2020г. и личен принос за развитие на социалното партньорство получи днес Милена Желязкова – директор на Второ основно училище “Петко Рачов Славейков”.

Отличието бе връчено от г-н Иван Поров, председател на изпълнителния комитет на СБУ и областен координатор на структурата. „Второ основно училище е една от най-предпочитаните образователни институции в община Стара Загора. Милена Желязкова е член на Синдиката на българските учители /СБУ/ и ние забелязваме всичко, което тя прави. Г-жа Желязкова участва със своя разработка преди години в Конкурса „Учител на годината”, който също организира СБУ и спечели призово място. Ние оценяваме директорите, които правят така, че бюджетът на тяхното учебно заведение да бъде видим и ясен за обществеността. Второ основно училище е училището, което до момента е излъчило най-много кандидатури за последния конкурс на СБУ „Учител на годината”. Училището уважава политиката на СБУ и за сметка на договорените със синдиката условия, много негови преподаватели посещават нашата постоянна Академия за наука и иновации в образованието. В община Стара Загора, благодарение добрата работа на синдиката с кмета Живко Тодоров, имаме най-високите показатели за професионално-квалификационни степени на учителите. Никой друг в България няма такива показатели. Наградата, която връчваме днес е заслужена с много постижения” – каза Иван Поров.

Изключително развълнувана г-жа Милена Желязкова благодари за признанието. „Вече над 11 години съм директор на Второ основно училище. Точно в тази трудна година за всички хора, това е едно щастливо събитие и то заслужено. С председателите на синдикалните организации в училище винаги сме били в топли отношения и винаги сме работили в името на добрия климат в училище – за развитие на по-добри условия за колегите, за да има хармония, баланс и най-вече да върви работата, да вървим в обща посока и постигаме целите си. Към всички успехи се преминава и през трудности, но добрият диалог и доброто сътрудничество постигат добри резултати. Показателно е това, че нашите председатели на синдикати се избират като хора балансирани и милеещи за училището и са в добри взаимоотношения с колегите. Благодарна съм на Синдиката на българските учители за този приз и на колегите от нашата синдикална организация за подкрепата ! Нека посрещнем с надежда, с добри помисли, със смирение Новата 2021 година и нека тя да бъде по-здрава, по-добра, да посрещаме дните с усмивка, щастие, радост и любов!,”, сподели г-жа Милена Желязкова. Тя пожела една по-здрава, по-добра и пълна с повече усмивки, светлина и хармония година за всички.