15 легла за бебета подари “Мисия подари добро“ на АГ отделението в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”

Бебешки плач огласи новата 2021 година в казанлъшкото АГ отделение на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” в 12:30 на 1 януари. Момиченцето носи името Мелек, тежи 3200гр. и е четвъртата рожба на майката. През 2020 година са родени 390 бебета, като последното е мъжка рожба и носи името Николай. Николай се е родил 3800гр. и 54 см. Спрямо 2019 година, родените през миналата са с 5 по-малко. И с друга добра новина започва годината в Казанлък. “Мисия подари добро“ подари 15 легла за бебета на АГ отделението в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”.

АГ отделението в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” се сдоби с нови 15 легла за новородените бебета. Леглата бяха подарени от всички взели участие в инициативата “Мисия подари добро“, която продължава с набирането на нови средства. Мелиха Неби е една от инициаторите за набирането на средства, която сподели, че събрани са от капачки 870 лева, а останалите средства от дарители. Цялата сума събрана е близо 8600 лева, с които 6500 лева за 15-те легалца, а останалите пари АГ-то ще получи две нови легла за родилките.

“Мисия подари добро“ зарази двама влюбени, които призоваха своите приятели и гости за тяхната сватба вместо подаръци и цветя, парички да оставят в кутия. Младото семейство Силвия и Слави Хуневи събраха и дариха 850 лева.

В Казанлъшкото АГ отделение в МБАЛ от началото на годината има подарени и две нови родилни лигла, два нови гинекологични стола и други материали и пособия. Създадена е и Вип стая за чуствителни майки и техните рожби.