Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави светата Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча” в град Казанлък

На Ивановден, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави светата Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча” в град Казанлък. „Нека помним, че ако ние постоянно съгрешаваме, замърсяваме своята душа. Трябва да прибегнем към средството, дадено ни от милосърдния ни Господ, да се преклоним пред Него, да плачем и да се умоляваме. Боже, прости ни на нас грешните и позволи ни да влезем в Твоето небесно царство. Амин!”, каза в словото си в края на службата владиката.

Той пожела на имениците и на Църковното настоятелство при храма, който днес чества своя празник, да бъдат живи и здрави, да дерзаят по пътя на Св. Йоан Предтеча, да подражават на вярата и да проправят пътя на Господа в душите си. По традиция в архиерейската служба участие взе и Хорът при Катедралния храм „Св. Николай”, гр. Стара Загора, с диригент казанлъчанката Мария Колева.