Илина Иванова е Спортист на годината в Казанлък

Илина Иванова от спортен клуб по таекуондо „Кентавър“ е Спортист на годината за 2020 година в Казанлък.

За Треньор на 2020 отново бе избран треньорът на Илина Николай Богданов. Той отведе Илина до призовото първо място в държавно първенство при жените.

Спортист на годината за 2020 година на Казанлък е Илина Иванова. Тя се представи успешно и на Европейското първенство в Олимпийски категории, а треньорът и Николай Богданов неуморно прави горди казанлъчани с многобройните постижения на своите състезатели на национално и международно ниво.

Отбор на годината заслужено е отборът на момичетата от Волейболен клуб ,,Казанлък“ с треньор Борислав Крачанов. Девойките старша възраст завоюваха първо място на държавното първенство през 2020 година.

Въпреки трудната за всички година, спортистите на Казанлък се пребориха за първите места на Държавни първенства по спортна стрелба, таекуондо, спортно катерене, ловна стрелба, ММА, стрелба с лък, лека атлетика, борба, колоездене, карате и спортни танци.

Наред с номинациите за ,,Треньор на годината“ и ,,Отбор на годината“ бяха отличени първенци и в новата категория ,,Млад спортист“ за деца, кадети и кадетки, юноши и девойки младша възраст.
За успешно реализирани през изминалата година благотворителни каузи бяха поздравени Мариян Василев – ФК ,,Розова долина“ и Спортен клуб ,,Брадърс ММА Казанлък“.

Футболната легенда Емил Костадинов връчи статуетки на голмайсторите на ФК ,,Розова долина“ за 2020г. Пламен Колев – отбор мъже и Никола Арнаудов – Детско-юношеската школа, набор 2005.

Специална награда за заслуги в сферата на спорта получи дългогодишният учител по Физическо възпитание и спорт на Казанлък Тошко Узунов.

С грамоти за постигнати високи резултати в сферата на спорта Кметът Галина Стоянова отличи 11 казанлъшки спортисти.

Изборът на най-добрите през 2020 година в казанлъшкия спорт направи 11-членната Комисия под председателството на Мариан Недков – помощник – треньор на женския национален отбор по борба на България.