По силата на одобрено споразумение 41-годишен мъж е осъден за държане на 5000 кутии цигари, без акцизен бандерол

Наказание лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца с изпитателен срок от три години, както и наказание глоба в размер на 1 000 лева, получи 41-годишния П. П., след като Районен съд – Чирпан одобри споразумението, сключено между Районна прокуратура – Чирпан, обвиняемия и защитника му. Съдът възложи и възпитателната работа с условно осъдения на полицейски инспектор при РУ – Чирпан, отговарящ за квартала, в който живее той.

Пред Районен съд – Чирпан обвиняемият се призна за виновен в това, че на 29.12.2020 г. на път III-664, свързващ АМ „Тракия“ с град Чирпан, в лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран, в немаловажен случай, е държал акцизни стоки – 1 500 броя кутии  цигари, марка „Давидоф”, на стойност 11 250 лева и  3 500  броя кутии цигари, марка „Карелия”, на стойност 26 250 лева, всички на обща стойност 37 500 лева,  без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

На инкриминираната дата служители на РУ гр.Чирпан спрели за проверка лекия автомобил, който бил управляван от обвиняемия. В колата  пътувал и 22-годишен мъж. В хода на проведените процесуално  следствените действия полицейските служители открили в автомобила 10 мастърбокса, съдържащи 5 000 кутии цигари, без акцизен бандерол.

С одобреното споразумение съдът разпоредите да бъдат отнети в полза на държавата, иззетите 100 000 къса контрабандни цигари.

В съдебно заседание мъжът декларира, че разбира обвинението, признава се за виновен и разбира последиците от споразумението. Също така заяви, че е наясно, че същото има сила на влязла в сила присъда, както и че доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.