„Берое“ отново победи „Партизан“ и вече е втори в Адриатическата лига

“Берое” отново се справи леко със съпротивата на сръбския “Партизан” в Адриатическата лига и взе втора победа срещу този съперник в рамките на 24 часа. След разликата от 32 точки в първата среща, в мач №2 гостите създадоха малко повече проблеми на старозагорския тим, като на почивката дори резултатът бе равен. В третата част обаче домакините превключиха на по-висока скорост и бързо натрупаха аванс, който им осигури спокойна последна четвърт и краен успех с 86:68 точки.
Теодора Динева реализира 20 точки за победата и стана най-резултатната баскетболистка в мача. Карина Константинова отбеляза 17, а 16 вкара Виолина Кочева. Силно се представи и центърът Жаклин Златанова, която остана близо до дабъл-дабъл с 10 точки и 9 борби, като към тях добави и 5 асистенции.
За “Партизан” със 17 точки се отличи Невена Вучкович.

Двубоят бе отложен от петия кръг на турнира и по тази причина извън състава на “Берое” останаха некартокерираните за по-ранната фаза на Лигата Анджела Делич и Сара Бут. Гергана Иванова пък продължава да лекува травма. “Зелено-белите” вече са с 6 победи от 8 мача и се изкачиха на второ място в класирането след лидера “Будучност”, който е със 7 успеха и 1 поражение.

 

снимка: Атанас Жеков