Училища за пример

Училищата от Стара Загора и региона вече могат да кандидатстват за втория випуск на програмата за професионално развитие “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик.

Програмата е особено ценна в момента, защото отговаря на част от новите нужди на училищата, породени от пандемията и дистанционното обучение – умения за справяне с предизвикателствата и несигурността на бъдещето, въвеждането на нови методи на преподаване и сплотяване и ефективно организиране на училищната общност.

Крайният срок за кандидатстване е 30 март през формуляр на сайта.

След него предстоят процес на подбор и събеседване с училищата преди финалния избор на участниците в програмата. За участие в програмата могат да кандидатстват всички държавни и общински училища в страната, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес.