Проектът за бюджет на Община Казанлък за 2021 година бе представен на обществено обсъждане

Община Казанлък продължава социалните политики на кмета Галина Стоянова и през 2021 година, въпреки световната пандемия. Проектобюджетът на Община Казанлък за 2021 година бе представен на обществено обсъждане в сградата на Общината. Кои са акцентите в този бюджет.

Продължава Програмата за отпускане на еднократна финансова помощ за млади семейства под формата на ваучери за новородено дете. Финансовата помощ е в размер на 500 лв. и се предоставя за осигуряване на пелени за еднократна употреба и детски храни. През изминалата 2020 г. от програмата са се възползвали 187 деца. За 2021 г. за програмата са заделени 150 000 лева. Какво още предвижда бюджетът за 2021 година.

10 000 лв. са предвидени за първи път за здравна профилактика в детските градини в Казанлък. В първия етап ще бъдат обхванати именно децата в детските градини: измерване и оценка на растежа и развитието в детската възраст, превантивна дентална грижа за децата, профилактични очни прегледи. В следващите етапи се обмисля новата програма да достигне до социално-значими заболявания, информация за лекарствена употреба с издаване на лекарствен справочник за по-добрата информираност и предпазване на казанлъчани.