“Берое” победи “Хебър” в контрола, отказани са оферти за трима играчи

„Берое“ постигна втора победа в 4-тия си контролен мач по време на зимната пауза. Студеното време и снеговалежът по-рано през деня не попречиха на провеждането на проверката срещу втородивизионния „Хебър“, която бе спечелена с 3:1.
Началният домакински натиск доведе до попадение на Димо Бакалов, който даде аванс на „Берое“ в 8-ата минута. Използвайки смута в редиците на гостите, старозагорци бързо отбелязаха и втори гол, буквално в следващата си атака, като негов автор бе Гаюс Макута. В края на първото полувреме Живко Петков върна едно попадение за „Хебър“.
В средата на второто полувреме Кийлън Лебон също записа името си сред голмайсторите, оформяйки крайния резултат с трети гол във вратата на тима от Пазарджик.
След мача спортният директор на „Берое“ Валентин Грудев разкри, че всички оферти за Гаюс Макута до момента са отказани, тъй като не задоволяват финансово старозагорския клуб. Грудев подчерта, че вероятността Макута да доиграе сезона под Аязмото става все по-голяма, а освен това посочи, че в следващите месеци „Берое“ си запазва правото да плати откупната клауза на халфа, който е собственост на португалския „Брага“ и играчът на стане изцяло собственост на „зелено-белите“. Спортният шеф на заралии съобщи още, че в офиса на клуба са пристигнали оферти за Стив Фуртадо и Ибрахима Конте, които също са били отказани.
В събота „Берое“ се изправя в поредната си контрола в Стара Загора срещу тима на „Ботев“ Пд, в средата на другата седмица в последната проверка, като съперник в нея ще е „Загорец“.