Държавна опера-Стара Загора организира занимания по „Класически балет за възрастова група 18+”

Обичате балета, възхищавате се на красотата и изяществото на това неземно изкуство. Не сте си и помисляли, че е възможно да влезете в залата „на клас” и да се почувствате като балетен артист. Сега Държавна опера-Стара Загора ви дава този шанс. Балетът може да бъде полезен на всеки, който желае да опознае тялото си, да подобри координацията и гъвкавостта си, да придобие уверена и стабилна стойка и по-добра осанка. Със сигурност ще се почувствате окрилени и щастливи, защото правите нещо важно за своята по-добра физическа форма, вдъхновени от любимото изкуство.

Класовете по класически балет са съобразени със спецификата на тялото. Всеки участник в класа ще получи подробни обяснения за изпълнението на всяко движение, за да го разбере, осмисли и приложи максимално правилно.

Каним ви да се присъедините към групата по „Класически балет за възрастова група 18+” под ръководството на примабалерината Силвия Томова – художествен ръководител на балета на Държавна опера-Стара Загора. Силвия Томова има и дългогодишен опит като инструктор по класически балет за възрастни, водила е курсове в София, а сега за първи път в Стара Загора. Класовете ще бъдат водени и от първите солисти на многонационалната балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора.

Заниманията по „Класически балет за възрастни” се провеждат от месец февруари /първи занятия 6 и 7 февруари/ всяка събота и неделя от 11:00 до 12:00 ч. в балетна зала на Държавна опера-Стара Загора при спазването на задължителните противоепидемични мерки. Необходимо е леко облекло – клин и удобна тениска.

Не пропускайте възможността да изпитате удоволствието от танца, да се насладите на красотата на движението под звуците на стойностната музика, да развиете своята пластичност, артистичност, усет за ритъм и естетика!

За допълнителна информация и предварително записване – тел.0885878630 и 0888826450