Огнян Драганов ще ръководи Държавна опера-Стара Загора още един мандат

Огнян Драганов ще ръководи Държавна опера-Стара Загора още един мандат, след спечелен конкурс в Министерството на културата. Председател на журито е бил известният музикант Пламен Джуров, а сред членовете е била и Милена Желева – заместник-кмет на Община Стара Загора.

През 2015 г. Огнян Драганов пое Операта в Града на липите и я превърна много бързо в територия на мащабни, новаторски проекти и вдъхновение за публиката от различни възрасти – от „Опера за бебоци” до Балет за възрастова група 18+.

Заради многобройните успехи на трупата под негово ръководство Огнян Драганов получи Награда „Стара Загора” през 2019 г.,  бе отличен с орден „Свети Апостол Карп” I-ва степен – за особени заслуги към Българската православна църква. Като режисьор и част от творческия екип на спектакъла „Лучия ди Ламермур” получи „Кристална лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Многобройни са заслугите му за привличане на нова публика за Операта, за участие на Операта в редица важни обществени събития, за овладяването на нови сцени и пространства, за обединяването и с други културни институти.