Освобождаване от такси

Търговците с временни преместваеми обекти, разположени на територията на Университетската болница да бъдат освободени от такса за ползване на терен за разполагането им, предлага кметът Живко Тодоров. Собствениците им няма да заплащат наем, считано от 1 октомври миналата година.
На територията на поземления имот – общинска собственост, в който са разположен сградите на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” са предоставени за ползване на търговци общински площи и терени за извършване на търговска дейност – разполагане на ВПО за продажба на кафе. Ограниченията за посещения на външни лица на територията, на която се намира болничния комплекс и съответно посочения обект, оказват отрицателното икономическо въздействие върху дейността му. Целесъобразно е за периода от 01.10.2020 г. на въведената забрана за посещенията на външни лица на територията, на която са лечебните заведения, търговеца, страна по посочения договор да бъде освободен от задължението за плащане на дължимата месечна такса по определени местни такси, цени и задължения по договори за наем. -предлага Живко Тодоров.
Те ще бъдат освободени от заплащане на местни такси за срока от 01.10.2020 г. до края на действието на съответните противоепидемични мерки за ограничаване на посещенията на външни лица/свижданията в лечебните заведения на територията, на която се намират и сградите на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович”.