Изложба „Аз съм българче, обичам…“ откриват в Стара Загора

По повод националния празник 3 март за поредна година в зала „Байер“ ще гостува традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, организирана от  Школа за изобразителни изкуства при Читалище „Родина – 1860″, с подкрепата на Община Стара Загора. Тази година участие вземат повече от 50 деца, а преобладаващата възрастова група е от 5 до 10 години.

Впечатление правят комбинациите от материали– рисунка върху коприна, пана от вълна. Творбите са изпълнени в различни техники – акварел, темперни бои, сухи и маслени пастели, цветни моливи. Децата са вдъхновени от традиционната българска носия, архитектура, природата, екзотични и характерни за нашия край животни, цветя, съкровища.

Подготовката започва още в първите дни на годината и продължава 2 месеца, в които децата обогатяват знанията си за Родината, на която е посветена изложбата. Интересът е изключително голям и не стихва  повече от 15 години. „Важно е желанието на децата да направят нещо хубаво и  същевременно да научат нещо ново, да творят и да се забавляват“ – споделя Мариана Алипиева, директор на Школата.+

Откриването ще бъде на 2 март от 17.00 часа в зала „Байер“ при спазване на всички противоепидемични мерки. Желаещите да разгледат творбите ще могат да го сторят до 15 март.