Подмяната на водопроводната мрежа е сред приоритетите на кмета Бесоолу

Подмяната на водопроводната мрежа във всички населени места в община Павел баня е сред приоритетите на кмета Иса Бесоолу. През 2020 г. приключи изпълнението на двата големи проекта в селата Горно Сахране и Долно Сахране, които бяха финансирани от Държавен фонд „Земеделие”.

С   подмяната на водопроводната мрежа в двете населени места, където живеят общо над 2300 души, бе постигнато намаляване загубата на питейна вода с 20 пъти, както и повишаване на налягането на водата за ползването й от жителите. След реализиране на проектите не е имало и никакви аварии, като в рамките на ремонта бяха променени към новия водопровод етернитови тръби от 1960 година.

През 2020 година бяха изготвени още два инвестиционни проекта, а именно: „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Осетеново” и „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Тъжа”. Ремонтните дейности, чиято обща стойност е 10 млн.лв., предвиждат цялостното подменяне на ВиК мрежата, за да се постигне ефект като в селата Горно Сахране и Долно Сахране.

Реконструкцията на водопроводната мрежа на с. Осетеново ще засегне близо 1500 жители, като дължината на водопровода е 12 265 м. Подмяната на ВиК мрежата в село. Тъжа ще засегне 1407 жители, а водопроводът, който трябва да се подмени, е с дължина 22 155 м.

„И двата проекта са съгласувани с всички институции. Имат издадени  и съответните разрешения за строеж и ще търсим финансиране за реализирането им”, заяви кметът на общината Иса Бесоолу.