Манолова: „Изправи се! Мутри вън!” е най-сериозният противник на Борисов

„Изправи се! Мутри вън!” е най-сериозният противник на ГЕРБ. Няма да допуснем управление на ГЕРБ и ДПС, както и на присъдружните им патерици. Доказах това на местните избори в София, където се изправих фронтално срещу Борисов и шайката му.

Това заяви Мая Манолова днес пред медиите в Стара Загора, където откри предизборната кампания на „Изправи се! Мутри вън!”.

Идва началото на края на „модела на чекмеджето”. Борисов повече няма да е премиер и го разбира. Алтернативата е нашият План за незабавна подкрепа на българските граждани. Ние сме платформата на обикновените хора и те са фокусът на нашите усилия. Амбицията ни е в първите две години минималният месечен доход за работещ човек да достигне 1000 лв., а в края на мандата – 1250 лв. Първата стъпка към това е махането на 10 % данък върху доходите до 650 лв., заяви още тя и подчерта, че в листата за Стара Загора няма кандидати от политически партии.

ГЕРБ и Борисов да не внасят в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост преди изборите. Срокът е 30 април, тоест има време след изборите да се внесе. Борисов предлага безцелно харчене на 30 млрд. евро, които ще дойдат от Европа. „Изправи се! Мутри вън!” ще е гарант, че парите няма да идат при приятелския му кръг и в чекмеджетата, а до гражданите и до малките и средните фирми, каза още тя.

Предизвикателството е с Плана за възстановяване и устойчивост да се модернизира икономиката и да се направи преход към зелена икономика. Имам своя ангажимент към хората от мините и ще заставам зад него докрай – нито едно работно място да не се изгуби в Маришкия басейн. Ангажиментът ми към работещите хора в България е да се запазят работните места, ускорено развитие на икономиката и повишаване на доходите, премахване на гишетата и чиновническите спънки, обясни Манолова.

Тя подчерта, че протестът е силно представен в листите в Русе, Плевен, София, Варна, Бургас, Пловдив.

Водач на листата в Стара Загора е Мая Манолова. На второ място е икономистът Светослав Колев. В листата има още миньор от мини Марица-Изток, банкер, командос с три мисии в Афганистан, награждаван за храброст, както и ръководителят на прабългарската школа „Багатур” Явор Гънчев.