Лъчезар Борисов, кандидат за народен представител от ГЕРБ: Подпомагаме финансово фирмите за запазване на работните места

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в Старозагорски избирателен район Лъчезар Борисов, който е министър на икономиката, и Радостин Танев се срещнаха с ръководството и с част от екипа на старозагорска холдингова компания, занимаваща се с продажба и сервизно обслужване на селскостопанска техника и търговия на продукти за земеделието.

„През последните 4 години постигнахме ръст на средната работна заплата с 50%, което се дължи на последователната политика на правителството, на подобрената бизнес среда и на повишаването на производителността на отделни производства“ – подчерта Лъчезар Борисов. За този период предприятия и институции от област Стара Загора са  получили около 400 млн. лева от държавата. От централния бюджет за инфраструктурни проекти и различни обекти са предоставени 128 млн. лева. Министерството на икономиката подкрепи над 1100 микро, малки и средни компании. Около 80 средни предприятия от региона, които са се възползвали от кризисните мерки, ще получат около 11 млн. лева, посочи Лъчезар Борисов. По линия на Министерството на земеделието средствата, които се предоставят в Старозагорска област са за над 100 млн. лева, като 68 млн. лева вече са разплатени. Министерството на труда и социалната политика подпомогна през последната година по мерките 60:40 и 80:20 около 400 работодатели с над 50 млн. лева. Област Стара Загора е добър пример за ниски нива на безработица, под средните за страната, отбеляза кандидатът за депутат. Лъчезар Борисов съобщи още, че бизнесът ще може да се възползва от програми и процедури, насочени към технологична модернизация, ресурсна и енергийна ефективност.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Радостин Танев представи възможностите, които дава новата Национална програма за саниране, която ще повиши енергийната ефективност в 2000 многофамилни жилища и в още толкова еднофамилни къщи, като акцентира на това, че средствата ще бъдат на 100% осигурени от държавата.

„Сред приоритетите, които си поставяме в нашия регион, са ремонт на пътя Стара Загора – Нова Загора, Чирпан – Стара Загора и разширяването на връзката между Стара Загора и автомагистрала „Тракия“ – каза Радостин Танев.

Основни акцент в работата на кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Стара Загора ще бъдат образованието, иновациите и изграждане на индустриални зони, чрез които ще бъдат привличани компании, създаващи висока добавена стойност.

В срещата участва и общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов.