Георги Гьоков: Хората трябва да не се страхуват да упражнят правото си на глас на 4 април

Тази предизборна кампания е много различна и трудна заради Ковид – кризата.Тя се води медийно, липсва обратна връзка доколко посланията ни са стигнали до гласоподавателите, заяви в телевизионно студио водачът на листата на „БСП за България за Старозагорски изборен район Георги Гьоков.  „Много тревожно е, че пикът на епидемията се очаква в края на март и началото на април, което допълнително поставя на изпитание организацията и протичането на изборния процес”, допълни той.

Според Гьоков ходенето до изборните урни не е по-рисковано отколкото пазаруването в големи търговски вериги, затова хората трябва да не се страхуват да упражнят правото си на глас. „Сигурен съм, че ЦИК ще се погрижи добре за сигурността  в изборните секции. Освен това в някои от тях има възможност да се  използват и  машини, което е гаранция за честността на вота”, поясни социалистът.

„В последните години социологията бе подчинена на партийните интереси и се чувства влиянието на този, който е направил поръчката , отговори Гьоков на въпрос  за последните социологически изследвания, които сочат превес на  друга политическа партия. Според него поръчаните резултати показват, че българите са загубили вяра в партиите и тяхната идентичност  е изчезнала в многообразието от политически проекти, което обърква избирателя.

Георги Гьоков  изрази недоумение, че нито една от заявилите участие в изборите партия досега не е представила  своя програма за решаване на проблемите и управление на страната. „Хората трябва да са много наясно, да знаят какво им се предлага в бъдеще, за да знаят как да гласуват информирано. Затова БСП излезе с ясна, точна , конкретна  програма по основните сфери, която лесно може да се реализира. Това означава промяна. А тя ще дойде, ако повече хора изберат  бюлетина номер 4 на 4.04″, заключи Гьоков.