Зам.-кметът Красимира Чахова поздрави баскетболистките на „Берое” за спечелването на Купа България

Женският баскетболен отбор на Берое” завоюва за втора поредна година Купа България. Зеленият тим спечели безапелационно в мач срещу „Монтана 2003″ през изминалата седмица в софийската зала „Триадица”.„ Искам да Ви благодаря за усилията, за всеотдайността , за духа и за силата на характера, които показвате. Благодаря и на треньорския екип в лицето Таня Гатева и Неманя Ламбергар, които успяха да запазят гръбнака на отбора и го надграждат всяка следваща година, за това, че горят в работата си”, с тези думи се обърна ресорният зам.-кмет Красимира Чахова към отбора на БК „Берое – Стара Загора”. Тя пожела на присъстващите в края на тази седмица да завоюват Купата на Адриатическата лига и изрази признателността си към основния спонсор на зеления тим фирма „Градус” и лично към Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града, за което бе удостоен със специален плакет на Община Стара Загора.

„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града”, сподели и старши треньорът на„Берое” Таня Гатева.

Чaхова припомни, че през 2020 година е направен ремонт на спортната настилка, както и е подменена изцяло дограмата на спортното съоръжение. Това е поредно подобрение, което Община Стара Загора извърши в спортна зала „Стара Загора”. Всяка една от баскетболните дами получи плакет за високи спортни постижения, грамота и подарък от Община Стара Загора, жест на признателност получиха още и президентът на клуба Валентин Тотев,  изпълнителният директор Иван Николов и помощник-треньорът Неманя Ламбергар .