Радостин Танев, ГЕРБ: Ремонтът на шосетата от Стара Загора до съседни градове е мой личен приоритет

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС от Старозагорски избирателен район Радостин Танев се срещна с представители на таксиметровия бранш в областния град. „Конкретните ангажименти, които поемаме са да повишим доходите. Минималната работна заплата до 2025 г. ще стане 1000 лева, а средната – 2000 лева. Това е постижима цел, като се има предвид ръстът им през последните 4 години от 40%“ – каза Танев, който беше народен представител в 44-ото Народно събрание. Той посочи, че негов личен приоритет е ремонтът на пътните отсечки Стара Загора – Нова Загора и Чирпан – Стара Загора.

„Индустриална зона „Загоре“ е заета на 50%, а инвеститори имат интерес към големи парцели. Предвиденото създаване на нова индустриална зона на терена на бившето летище предполага и разширяване на връзката между Стара Загора и автомагистрала „Тракия“, добави Радостин Танев.

По време на срещата кандидатът за народен представител представи и продължаването на Националната програма за санирането на жилищата. „Очакванията са да бъдат обновени над 2000 блока в цялата страна, като по този начин още 120 000 български семейства ще живеят в по-добри условия. С приоритет ще бъдат сградите, които вече имат сключен договор. За първи път ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност и в 2000 еднофамилни къщи. Важно е да отбележим, че в управленската програма поемаме ангажимент да се осигурят бюджетни средства за подпомагане на процеса с паспортизацията на сградите, като се обмисля вариант за поетапност при новите срокове“ – допълни Радостин Танев.

Таксиметровите шофьори споделиха, че се надяват да продължи добрата комуникация между бизнес, община и държава. Те посочиха, че Стара Загора е пример за усвояването на средства от различните програми на правителството и на Европейския съюз за подобряване на градската среда и обновяване на образователна, културна и спортна инфраструктура.

В срещата участва и Йордан Николов, заместник-кмет по транспорта в Община Стара Загора.