Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България„: Обществото се нуждае от сигурност, а полицията от нов закон

Хората искат да живеят спокойно, в уредена и правова държава

„През последните дни Стара Загора и Казанлък влязоха в националната крими хроника. Трите случаи повдигат множество въпроси, свързани със социалната нестабилност и несигурност в утрешния ден. Управляващите мълчат, без грижа за хората, сякаш си живеят в паралелна държава”. Това заяви кандидатът на депутат и водач на листата на 27 МИР Георги Гьоков.

Според него същевременно все по-широко жители в двата града коментират случаите на самоубийства, гонки и убийството от снощи. Дискутират остро в социалните мрежи и се молят за късмет, справедливост, сигурност и вяра в утрешния ден.

„Не е ли време темата с производството, разпространението, употребата на наркотици и наказанията, да обедини политиците и да се намери правилното национално решение. Българските родители и семейства очакват това решение, което без широк политически консенсус не би довело до категорична промяна нито в хрониките, нито в качеството на живот, нито в социалните неравенства, нито в несигурните условия на обществения ред” , допълни Георги Гьоков.

Хората искат да живеят спокойно, в уредена и правова държава. В която ролята на държавата е възстановена в охраната на реда и в борбата с престъпността. Безспорно законодателят е длъжник и на полицаите. Обществото се нуждае от гарантиране на равна сигурност и защита на всеки гражданин, независимо от неговия социален статус, възраст и местоживеене.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!