Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за ощетяване на болен мъж при продажба на имот

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение-Казанлък е образувано досъдебно производство след извършена предварителна проверка от сектор „Икономическа полиция“ при РУ-Казанлък, за това, че на 10 февруари 2021 г. в гр. Казанлък,  съзнателно е било ощетено чуждо имущество, собственост на мъж. Той е бил поставен под запрещение с решение на Окръжен съд – Стара Загора, от страна на негов попечител, назначен със заповед от органа по настойничество и попечителство на община Казанлък. От деянието са настъпили значителни или невъзстановими щети. Престъплението е квалифицирано по чл.  217 ал.4 вр. ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е образувано по получен сигнал, че попечител на мъж, поставен под запрещение, е продал негов недвижим имот – апартамент в гр. Казанлък.

Разследването се извършва под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение-Казанлък. Дадени са указания за разпит на свидетели, участвали в процедурата по избор на органа по настойничество и попечителство и за назначаване на експертиза за оценка на пазарната стойност на имота към момента на продажбата, както и за събиране на доказателства за осъществената разпоредителна сделка.

Разследването се извършва в определения двумесечен срок.