Шестима старозагорски абитуриенти без родители получиха финансова подкрепа

Заместник- кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова връчи днес еднократна финансова помощ на шест момичета и момчета, които се отглеждат в Центрове да настаняване от семеен тип в града. Средствата са осигурени от Националното сдружение  на сираците в България в рамките на инициативата “Фестивал на красотата”, която има за цел да подкрепи абитуриенти сираци, с един родител и от многодетни семейства и такива, които се отглеждат в социален център.

„Завършването на средното образование е едно от най-важните събития в живота на човек. Пожелавам ви да дерзаете и да се насладите на живота, защото животът е приключение”, обърна се към абитуриентите Сотирова.

Зрелостниците споделиха още желанията си за бъдещата им реализация, когато напуснат социалния център.

На събитието присъства и д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности” към местната администрация, която също изказа поздравления към завършващите за извървения път към  знанието.

Председателят на Сдружението Слави Михайлов благодари на община Стара Загора за положителното отношение към младите хора, лишени от родителска грижа. Той допълни, че предстоят разговори с университети и бъдещи работодатели, които да окажат подкрепа в първите стъпки на зрелостниците.