Семейна олимпиада организират в старозагорско училище

Единадесето основно училище „Николай Лилиев” организира семейна олимпиада „Мама или татко и аз” . Мероприятието ще се проведе на 22 април (четвъртък) от 16,00 часа в двора на учебното заведение при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

 В състезанието ще вземат участие ученици от 1 до 4 клас заедно с един от родителите си. Те ще имат възможност да се впуснат в надпревара за спечелването на медал в три различни игри: „Точна стрелба”, „Точен шут” или „Бързи крачета”. Надпреварата е организирана по националната програма „Участвай и променяй- родителят активен партньор на училищния живот” за учебната 2020/2021 година на Министерство на образованието и науката.

„Целта ни е събитието да се превърне в истински празник за децата и техните родители. Тази учебна година беше нетипична и учениците учиха през част от времето дистанционно искаме сега да имат възможност да бъдат навън и да се забавляват”, разказа директорът на училището Желязко Богданов.

 Предвижда се през новата учебна година да бъдат съставени три паралелки за първи клас. „Радваме се на интерес от страна на учениците, които да прекрачат за първи път прага на училището и да бъдат в първи клас”, допълни Богданов.

 В ОУ „Николай Лилиев” в момента се обучават близо 300 ученици.