Слаб интерес към Гърция за Великден

Слаб туристически интерес към Гърция по Великден заради мерките,отчитат туроператори.
Гръцките власти удължиха ограничителните мерки срещу коронавируса. Туристи отказват резервации за Великденските празници, защото остава в сила забраната за пътуване между областите.

Срокът на ограничителните мерки за влизане в страната е удължен до 06.00 ч. на 03.05.2021 г.

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, гражданите на държавите-членки на Европейския съюз и Шенгенското пространство, на Обединеното кралство, Съединените Американски Щати, на Обединените арабски емирства, на Сърбия и на Израел се допускат до страната при:

1) представяне на негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция или

2) представяне на сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19 на английски език, който е издаден от публичен орган и в съответствие със съответното законодателство. От завършването на ваксинацията следва да са изминали четиринадесет (14) дни. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето и вида и броя на дозите на ваксината.

При влизане в страната, гръцките власти на случаен принцип правят бърз или PCR тест.

Слаб е туристическият интерес за Великденските празници поради запазените ограничения за пътуване между областите, вечерен час, затворени заведения, коментират собственици на хотели.

На изходните връзки на градовете има полицейски екипи, които проверяват причината за пътуване. Глобяват и връщат пътници, нарушили забраната.

От днес всички държавни служители отиват на работа след отрицателен тест за коронавирус.