Отборът на Второ ОУ „П.Р.Славейков” спечели общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе днес в старозагорското Второ ОУ „П.Р.Славейков”. В него взеха участие четири отбора от ученици от Второ ОУ “П. Р. Славейков”, СУ “Максим Горки”, ОУ “Георги Райчев” и ОУ “Стефан Караджа”.

Организатор на проявата са Министерство на образованието и науката, Община Стара Загора и Общинската комисия по безопасност на движението в партньорство с Второ ОУ „П.Р.Славейков”.

„Безопасността на движението по пътищата е взаимна отговорност на институции и участници в движението. Скъпи ученици, с натрупването на знания и умения за съблюдаване на правилата за движение по пътищата вие давате своя принос към намаляването на пътно-транспортните произшествия. Продължавайте да учите и да прилагате нормите за движение. Пожелавам ви успешно представяне на състезанието”, каза  по време на откриването началникът на отдел „Образование” в община Стара Загора Станимира Димитрова. Тя изказа благодарност и към съорганизаторите на събитието Сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР Стара Загора, Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров” и Регионално управление на образованието – Стара Загора.

Надпреварата се проведе в два етапа- писмен тест и практически тест. Експертно жури оценяваше състезателите.

На първо място се класира отборът на Второ ОУ “П. Р. Славейков”. Само на крачка от успеха бяха учениците от СУ “Максим Горки”, бронзът завоюваха възпитаниците на ОУ “Георги Райчев.

Всички участници получиха грамоти и предметни награди, а за призовите 3 места бяха връчени и плакети от Община Стара Загора.