Юбилейна изложба живопис „Светлозар Недев на 60“!

Заповядайте на 7 май от 17,30 ч. във фоайето на Операта на откриването на юбилейна изложба живопис „Светлозар Недев на 60“!

Светлозар Недев е роден през 1961 г. в гр. Стара Загора. Възпитаник  е на Националната гимназия по фотография и полиграфия, гр. София. Завършил е Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, бакалавърска степен специалност културология и е защитил магистърска степен в същия университет, специалност също културология със специализация „Мениджмънт в художествената култура“. Дипломиран магистър по „Живопис“ в Национална художествена академия при доц. Кирил Божков.

Автор е на повече от 30 самостоятелни изложби, както и в общи изложби, живопис и фотография в България и в чужбина. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции от България, Турция, Русия, Чехия, Австрия, Швейцария, Хърватска, Румъния и Дания.

Основен организатор и куратор е на художествения пленер в Мъглиж в периода 2012-2014г. От 2014 година до настоящия момент е основен организатор и куратор на Международния уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа“,  както и международния арт пленер „Безгранично изкуство” в гр. Стара Загора!! Има арт галерия „Nedev” Art Gallery в Стара Загора , където за 5 години от създаването и съм организирал около 65  индивидуални и общи изложби на български и чужди автори.

Участвал е в международни художествени пленери в Румъния, Македония, Турция и Русия. Двукратен участник е в балканското квадринале „Митове и легенди на моя народ” – Стара Загора, 2012 и 2016 г. Участник от 2012 до 2016 г. в международния проект „Безграничност“ в Истанбул, който е представен в Русия, Англия, Словения, Турция и България. Участник в Международния проект „Арт- Балкан“- Москва 2010-2018 с художници от Русия, Румъния, Македония, Сърбия и България! Участва от 2015 – 2018 г. в Международна изложба за изкуства, ASROPA в Гунсан, Южна Корея организирана от проф. д-р. Клемънс Бенкун Су с художници от 70 страни от цял свят.

Член е на: Съюза на българските журналисти от 1998 г.; Професионалния съюз на художниците, група Москва, Русия от 2011 г.; Арт Интернешънъл Груп, Англия от 2012 г.