Старозагорски танцьори спечелиха награда от Национален фестивал

Камерният състав към Фолклорен ансамбъл „Траянци” при Центъра за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора  спечели трета награда на престижния Национален фестивал на камерния танц. Малките таланти от групата с  художествен ръководител Росица Христова и корепетитори – Митко Костов, Начо Влайков, Адриан Маринов, и специалното участие на Цветан Минчев  спечелиха журито с изпълнението си на танца „Настроение”. Наградата е в категория Български народни танци – непрофесионалисти, трета възрастова група.

Осемнадесетото издание на фестивала се проведе в Хасково. Той се организира от Община Хасково и Младежки център и има за цел да покаже оригинални камерни сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство – фолклорни танци, класически, характерни и съвременни танци, както и да даде възможност за нови контакти и шанс за изява на значителен брой деца и млади хора в областта на танцовото изкуство. Във фестивала участват танцови школи, формации и клубове към центрове за развитие, младежки домове, читалища, училища и др.

Тази година общо 230 млади танцьори от 24 формации от 8 области в страната се включиха в надпреварата и демонстрираха уменията си, а тричленно жури оценяваше изпълненията.