Тризнаци от старозагорска гимназия спечелиха първо място на Национална конференция

Деветокласниците Мария, Димитър и Георги Еневи, ученици в ГПЧЕ “Ромен Ролан“ в Стара Загора, спечелиха първа награда от Националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“. Във възрастова група 8-12. клас в раздел „Презентации“  те са представили проект как пандемията COVID-19 и социалната изолация влияят върху семейните взаимоотношения и ескалацията на домашното насилие. Конференцията се организира от СУ „Св. Климент Охридски”,  Добрич, с жури преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и видни общественици и творци на град Добрич. Провежда се в различни категории и възрастови групи в два етапа – предварителен и заключителен. „Радваме се, че успяхме да спечелим първо място в конкуренция с 250 проекта от цялата страна“, казват младите таланти.

Те участват в Националната ученическа конференция за втора поредна година. Миналата година са били най-малките участници във възрастова група 8-12. клас и в раздел „Презентации“ са завоювали трето място с проект „Различните деца“, представящ деца с аутизъм.

„ГПЧЕ „Ромен Ролан“ за нас е една сбъдната мечта. Когато преди две години трябваше да избираме къде да продължим образованието си, нашето единствено желание беше това училище. Днес сме щастливи и горди, че сме част от семейството на роменролановци. Освен добрата подготовка по чужди езици, която получаваме в гимназията, ние получихме и възможността да развиваме и нашия интерес в областта на информационните технологии. Подкрепяни и напътствани от нашите преподаватели по информационни технологии – Живка Недялкова и Радостина Кръстева, участвахме в Олимпиадата по информационни технологии, участвахме с наши проекти и в редица национални конкурси, където за наше щастие успявахме почти винаги да сме на призовите места“, разказват още тризнаците.