Изложба, представяща „Постпандемичен романтизъм”, беше открита в Стара Загора

В старозагорската зала „Байер” снощи беше открита изложбата „Постпандемичен романтизъм” на талантливия художник доц.д-р Атанас Тотляков. Експозицията представя 15 творби рисувани  през изминалата година на пандемия. „Идеята за тази изложба дойде на една беседа, която представяше най-новата специалност на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий”- „Рисуване и интермедия”, обясни по време на откриването председателят на Съюза на българските художници- Стара Загора Милен Алагенски. Той допълни, че творбите са изработени специално за галерията и това пространство в Стара Загора.

„Самата среда може да провокира случванията, но тя сама среда като физическо пространство сама по себе си едва ли може да бъде водеща към материалните ангажирания. Ако названието на изложбата насочва към това, че свързаността е важна и че начините на свързване са важни”, сподели пред присъстващите авторът.

„Идеята ми е, че поглеждайки към небето можем да видим една глобална свързаност, а свързаността е важна. Картините ми представят едно търсене на свободата или един романтичен поглед към някакво бъдеще. Човек винаги е търсил свободата и това е моят поглед нагоре “, допълни още доц. Тотляков.

На откриването присъства зам.-кмета Милена Желева, видни старозагорски творци и граждани. Изложбата е подкрепена от представителството на  Съюза на българските художници- Стара Загора и Община Стара Загора.

Експозицията може да бъде разгледана до 29 май.