Промяна в графика на пролетната обработка против кърлежи в община Стара Загора

Във връзка с лошите метеорологични условия се променя графика за извършване на част пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора.

Според новия утвърден график – на 19 май, сряда, от 17.00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на „Гробищния парк”. В  19.00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора”. Час по-късно ще стартират дейностите за обработка при административно бюро „Кольо Ганчев”, а в 21.00 часа ще се пръскат и пространствата на административно бюро „Железник”. Територията на АБ „Изток” ще бъде обхваната за обработка с начален час 23.00 часа в сряда.

Дезакаризацията на необработените детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора ще се проведе на 22 май (събота)  с начален час 8.00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата Бандит 10 ЕВ.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.