Старозагорски ученици на финал в състезание по безопасност на движението

Отборът на Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ в Стара Загора завоюва убедителното първо място сред гимназистите в областното състезание по безопасност на движението и ще участва в Националното състезание. На второ място се класира съставът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък, следван от тима на Професионална гимназия „Св. Иван Рилски“ в  Раднево.

Областният кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата бе организиран от Министерство на образованието и науката, Областна комисия по безопасност на движението по пътищата и Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“, със съдействието на Съюза на българските автомобилисти и Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР). Училище-домакин тази година беше Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“.

Участие в надпреварата взеха 5 отбора, разделени на две възрастови групи: 5- 7 и 8 – 10 клас. Състезанието се проведе в две части – решаване на теоретичен тест и провеждане на практически тест.

За спазване на реда и оценяването на резултатите от състезанието следеше съдийска комисия в състав: главен съдия инспектор Гьоко Петков, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и членове инспектор Павлин Атъпов, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР, и Ивайло  Тупаров, представител на Съюза на българските автомобилисти, град Стара Загора.

Първо място във възрастовата група спечели отборът на СУ „Екзарх Антим I, Казанлък, а на второ място се класира този на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ , Стара Загора.